QR-codes! Dé oplossing voor Nederlandse horeca


De Nederlandse horeca is gesloten en is voor veel mensen onwijs vervelend. De sluiting van alle horecazaken in Nederland heeft natuurlijk alles te maken met de maatregelen van de Nederlandse overheid omtrent het coronavirus. In dit artikel vind je meer uitleg over de werking van deze QR-codes, afkomstig van het vooruitstrevende platform Magic QR.


Waarom vormen QR-codes de oplossing?

De QR-codes van het platform Magic QR zorgen ervoor dat horeca-ondernemers een eerlijke kans krijgen om hun service en diensten tijdens deze periode aan te bieden. Hierbij wordt uiteraard zorgvuldig rekening gehouden met de huidige corona-maatregelen.


Deze maatregelen zijn namelijk bedoeld om een verdere verspreiding van het coronavirus zo efficiënt mogelijk in te dammen. Echter zorgt het effect hiervan ook ervoor dat menig horeca-ondernemer de deuren van de zaak binnenkort voor eens en voor altijd kan sluiten.

In verband met onder anderen de 1,5 meter samenleving waarin we momenteel leven, mag de horeca dus geen gasten ontvangen, terwijl de keuken wel gewoon moet blijven draaien. Het genereren van inkomsten is natuurlijk wel een vereisten om een zaak in de horecasector überhaupt draaiende te houden.Daarnaast schijnt het zo te zijn dat sinds de uitbraak van het coronavirus steeds meer horeca gasten verwachten dat het restaurant voldoet aan allerlei hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Hierbij is het natuurlijk net zo belangrijk dat het ‘normale’ bestellen en afhalen van gerechten gewoon door kan blijven gaan.

Hiervoor presenteert het platform Magic QR een betrouwbaar systeem waarbij QR-codes een belangrijke rol spelen. Het platform wilt hiermee de wensen van zowel de horeca-ondernemers als de gasten op een plek samenbrengen. Tijdens de lockdown biedt Magic QR voor elke horecagelegenheid van Nederland gratis toegang tot het online bestel platform.

Als ondernemer geniet je hiermee van diverse voordelen. Dankzij de QR-codes van Magic QR kun je namelijk probleemloos bestellingen opnemen en betalingen ontvangen, zonder dat je ook maar één cent hieraan kwijt bent. Bovendien kunnen gasten ook tijdens de feestdagen heerlijk genieten van hun meest favoriete gerechten. Meer informatie over de QR-codes vind je op www.magicqr.nl.


Hoe werken de QR-codes?

De QR-codes bieden een oplossing voor horeca-ondernemers om de risico’s op besmettingen binnen hun horecagelegenheid zoveel mogelijk te beperken. Zodra gasten aan tafel plaatsnemen, kunnen zij met een smartphone of tablet de QR-code van desbetreffende tafel eenvoudig scannen.


Vervolgens verschijnt er een digitale menukaart in beeld en wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen. Het meest belangrijke voordeel hiervan is dat het personeel een stuk minder in beweging is. Het personeel hoeft zelf namelijk niet meer langs de tafels te lopen om elke bestelling handmatig op te nemen.

Magic Menu voor een Bistro met QR-codes

QR-codes en de toekomst van Nederlandse horeca

De coronavirus maatregelen van de Nederlandse overheid zorgen ervoor dat de meeste bedrijven en ondernemers op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Het is dus ook vrij logisch dat de meeste horeca-ondernemers interesse tonen in een QR-code systeem. Aangezien de horecasector streeft naar een langdurige oplossing, staan begrippen als veiligheid en betrouwbaar hierbij ontzettend hoog in het vaandel.


De QR-codes van het creatieve platform Magic QR zorgen daarom voor een goed doordachte oplossing in de vorm van een digitale menukaart. Een veelbelovend systeem waar ook de meeste horecagasten tevreden mee lijken te zijn.

Vooral vanwege de hygiëne geven sommige gasten zelfs de voorkeur aan het gebruik van een digitale menukaart om bestellingen te plaatsen of de rekening te betalen. Bovendien is het initiatief op korte termijn te realiseren, want vrijwel iedereen Nederlander beschikt tegenwoordig wel over een smartphone of tablet.


Interessante voordelen

Door gebruik te maken van QR-codes genieten zowel de gasten als het horecapersoneel voor een aantal interessante voordelen. Om het overzicht te bewaren staan deze hieronder even kort uitgelegd:


Geen bijhorende app

Gasten van een horecagelegenheid kunnen simpelweg de QR-code scannen en direct gebruik maken van de digitale menukaart. Hierbij is het downloaden en installeren van een bijhorende app niet meer nodig. Als gast kun je namelijk gewoon een smartphone of tablet met wifi-verbinding en camera gebruiken om diverse taken uit te voeren. Denk hierbij aan het scannen van de QR-code en de rekening betalen.


Eenvoudig overstappen

Als horeca-ondernemer met een goedlopend restaurant of bar is tijd een kostbaar begrip. Daarom heeft Magic QR het overstappen van traditionele menukaart naar QR-codes en digitale menukaart ontzettend makkelijk gehouden. Dit geldt overigens ook voor het wijzigen van bepaalde instellingen. Hiervoor heb je namelijk geen technische kennis nodig. Ook het samenstellen van de menukaart verloopt vrij eenvoudig. Als een bepaald item van de kaart tijdelijk niet beschikbaar is, dan kun je deze menu-items real-time wijzigingen.


Meer omzet per tafel

Stel dat een restaurant QR-codes gebruikt in plaats van een normale menukaart, dan zorgt dit uiteindelijk voor meer omzet per tafel. Gasten hoeven namelijk minder lang te wachten totdat hun bestelling wordt doorgegeven aan de keuken. Hierdoor zal de doorstroom van gasten gemiddeld gezien versnellen.


Geen contactmomenten

De QR-codes van Magic QR zorgen ervoor dat er tussen het personeel en de gasten (bijna) geen contactmomenten zijn. Hierdoor zullen de risico’s op eventuele besmettingen worden beperkt tot een minimum. Het platform Magic QR is gedurende lock down gratis!


Visuele content

Een digitale menukaart biedt de mogelijkheid voor horeca-ondernemers om gasten visuele content voor te schotelen. Denk bijvoorbeeld aan korte filmpjes en foto’s waarmee gasten tijdens het wachten op hun bestelling vermaakt kunnen worden.

Daarnaast kunnen gasten bijvoorbeeld interessante uitleg krijgen over onder anderen het gebruik van producten en de bereiding van gerechten. Hierdoor zal ongetwijfeld de totaalbeleving van elke gast verbeteren.