Appeltaart tips

Met onderstaande appeltaart tips kan je appeltaart niet meer mislukken. Heb je al eens eerder een appeltaart gebakken en is deze mislukt omdat bijvoorbeeld de bodem te nat was of de korst te droog en of te donker? Met onderstaande tips gaat het vast en zeker lukken.


Welke appels gebruik je voor appeltaart?

De appels die je gebruikt voor het bakken van appeltaart moeten lekkere stevige friszure appels zijn. De meest gebruikte appels voor appeltaart zijn Goudrenet, Elstar en Jonagold. Deze appels houden hun vorm bij het bakken en laten weinig vocht los bij het bakken.


Mijn appeltaart is te nat, hoe komt dat?

Als je appeltaart te nat is dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je appels gebruikt die teveel vocht loslaten bij het bakken? Gebruik bij voorkeur Goudrenet of Jonagold voor het bakken van appeltaart. Ook kan het zijn dat je geen custard poeder aan je appelmengsel hebt toegevoegd, de custard zorgt dat het vocht wat uit de appel komt bij het bakken “bind” zodat je een mooie smeuïge appeltaart krijgt. Ook kan het helpen om wat paneermeel op de bodem te strooien voordat je de appels erin legt, de paneermeel vangt het vocht uit de appels op en zorgt dat het er niet uitloopt.


Appeltaart is te donker

Als je appeltaart te donker is geworden dan heeft waarschijnlijk de temperatuur te hoog gestaan of heeft de appeltaart te lang in de oven gestaan. Heeft de temperatuur te hoog gestaan, zet de volgende keer de temperatuur van de oven dan iets lager. Verkort bij een te donkere appeltaart de baktijd de volgende keer.