Appeltaart – Janneke Philippi

Appeltaart – Janneke Philippi

Appeltaart, wie houdt daar eigenlijk niet van? Al in het eerste Nederlandse kookboek uit 1514 werd een recept voor appeltaart beschreven. Je mag dus wel spreken van een Oer-Hollandse lekkernij. Niet alleen heerlijk om op te eten, maar eveneens erg leuk om zelf te maken! Het boek ‘Appeltaart’ van Janneke Philippi biedt welgeteld 70 recepten voor appeltaart. De recepten variëren van klassieke Hollandse appeltaarten, buitenlandse varianten alsook kleine appelgebakjes en trendy appeltaarten. Voor ieder wat wils! Het receptenboek ‘Appeltaart’ is daarnaast zeer toegankelijk geschreven, met volop tips omtrent bakken, styling en meer!

Janneke Philippi

Schrijfster Janneke Philippi is onder andere bekend van het foodmagazine ‘Delicious’, en heeft meerdere succesvolle kookboeken geschreven. Daarnaast is Philippi foodstylist en runt ze samen met haar man ‘Studio Philippi’. Studio Philippi biedt velerlei diensten op culinair gebied, van het bedenken tot creëren van recepten, van foodstyling tot fotografie.

Philippi hanteert in haar kookboeken haar eigen, kenmerkende stijl. Geen ingewikkelde bereidingswijzen, geen buitensporige hoeveelheid aan ingrediënten maar recepten van kwaliteit die iedereen kan maken! Het boek: Appeltaart

Het mooi vormgegeven boek bevat zoals gezegd een keur aan heerlijke recepten voor het maken van allerhande soorten appeltaart en aanverwanten. Hoewel het boek begint met de Oer-Hollandse appeltaart als recept, schuwt Janneke Philippi het over de grens kijken niet. Franse appeltaart, Griekse appeltaart, er blijkt een eindeloze variatie mogelijk. En daar blijft het niet bij. Ook varianten als recepten voor appelcake, appelwafels, appelkoekjes, appeldesserts en appeldieettaarten komen aan bod. U zult de tomeloze inspiratie van Philippi ervaren en er zelf ook door geënthousiasmeerd worden. Niets is leuker dan je eigen inspiratie ontdekken op basis van de door Philippi gegeven richtlijnen. Het boek ‘Appeltaart’ is een echte must have voor iedereen die op originele wijze een overheerlijke en originele appeltaart wil bakken. Dé bijbel voor lekkernijen allen gerelateerd aan de o zo heerlijke en gezonde appel!