Appels voor Appeltaart

Je appeltaart word pas echt lekker als je de juiste appels gebruikt voor je appeltaart. Uiteraard kun je elke appel gebruiken om appeltaart te maken maar de ene soort leent zich er beter voor dan de andere. De smaak en stevigheid van de appel zijn erg belangrijk. Je moet een appel gebruiken die bij het bakken niet teveel vocht verliest en mooi zijn vorm behoud bij het bakken. Je zit natuurlijk niet op een appeltaart te wachten met appelmoes van binnen en een zachte sompige bodem.

Beste Appels voor Appeltaart, Goudreinet


Welke Appels kan je gebruiken voor Appeltaart?

De beste appels om te gebruiken voor appeltaart zijn Goudrenetten en Jonagold. Deze appels zijn friszuur van smaak en behouden mooi hun vorm bij het bakken. Ook verliezen ze weinig vocht bij het bakken wat je appeltaart ten goede komt. Eventueel kun je ook andere appels gebruiken zoals de Cox Orange en de Elstar. Appelsoorten als Jazz en Pinklady zijn niet alleen wat te stevig en zoet, maar worden door de meeste mensen ook als te prijzig ervaren om te gebruiken in een appeltaart. De bekende groene Granny Smith appels zijn niet alleen te hard, maar vooral ook veel te zuur. De appels die gebruikt worden in oma’s appeltaart zijn Goudrenetten. Wanneer je deze appeltaart wilt bakken heb je ook de juiste springvorm nodig. De appels in grootmoeders taart zijn naast erg lekker ook nog eens goed voor de portemonnee. 


Appeltaart in Engeland

In Nederland zijn we over het algemeen erg fan van zoete appeltaart. Een truc om de zoetheid van de appel nog meer te benadrukken is het toevoegen van kaneel aan de gesneden appels. In het Verenigd Koninkrijk lijkt men echter meer fan te zijn van een zoetzure appeltaart. Er wordt vaak behoorlijk wat suiker toegevoegd aan de appeltaart. De meest gebruikte appel in Engeland is de Granny Smith. Hierboven legden wij juist uit dat deze niet zo geschikt is voor appeltaart. In Engeland is men het hier dus niet mee eens. Mocht je de Engelse appeltaart lekkerder vinden dan de Nederlandse, dan kan je ons advies over de Granny Smith dus volledig negeren. Houdt er wel rekening mee dat er dan meer suiker bij de appels nodig is om het zuurtje te compenseren.